Yoga is helemaal in! Iedereen doet yoga. Dankzij de helende werking van yoga, wordt yoga zelfs door artsen aangeraden. Yoga combineert fysieke inspanning met het ruimte maken in je hoofd. Wie wil dat nou niet?
Yoga vindt zijn oorsprong in India. Het betekent vrij vertaald: het verbinden en met elkaar in evenwicht brengen van tegenstellingen.

Hatha yoga

Er zijn enorm veel verschillende vormen van yoga. Hatha yoga komt van de woorden Ha (Zon) en Tha (maan) en verwijst daarmee naar de tegenstelling en ook de verbinding tussen beide polen. De hatha yogastijl is zowel inspannend als ontspannend. Door bewust te bewegen leer je je lichaam beter kennen. Door in-en ontspanning komen lichaam en geest meer in balans.  
Yoga maakt je bewuster van wat er innerlijk speelt zonder zweverig te worden.

Saswitha Yoga

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid tussen lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding tussen beide vormt. Je leert op het ritme van je adem de bewegingen uit te voeren en je op die adem te blijven concentreren in een verstilde yogahouding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Met het verstillen van de beweging worden door concentratie op de adem ook je gedachten (het denken) stiller. Er ontstaat ruimte voor jezelf.

Een Saswitha Yogales bij IM YOGA bestaat uit verschillende soorten staande, zittende en liggende yogaoefeningen. Elke les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.