Hallo, ik ben Imca Meijer en ik woon met mijn gezin in Vleuterweide (Vleuten). De letters IM verwijzen naar de initialen van mijn naam en ook naar mijn verbinding met yoga. Yoga is al meer dan twintig jaar een belangrijk onderdeel van mijn leven. Mijn eerste ontmoeting met yoga had ik toen ik in verwachting was van mijn oudste zoon. Ik werd me meer bewust van de mogelijkheden die ontstaan door het richten van aandacht en het gebruik van de adem. In de daarop volgende jaren en de daarop volgende twee zwangerschappen bleef yoga mijn trouwe metgezel.
Yoga bleek een anker, zowel in perioden van rust, maar vooral ook in de meer roerige tijden.

Ik raakte gefascineerd door de werking van yoga en vanuit die interesse besloot ik te starten met de yoga-opleiding bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven (hierna ook: Saswitha). Dat ik van daaruit ging lesgeven was eigenlijk een logisch vervolg.

Na het behalen van het Praktijkcertificaat Lesgeven bij Saswitha ben ik begonnen met het geven van yogalessen in de praktijk van Monique Bruinier Yoga www.yogahelpt.nl. Samen met Monique verzorg ik lessen in De Meern op de woensdag- en vrijdag-ochtend. Ik geef ook yogalessen in de praktijk van De Appelbloesem Vleuten op maandagavond en donderdagavond.

Yoga brengt me dichter bij mezelf; geeft mij kracht en energie en helpt mij daarnaast in het vinden van rust en balans. Graag wil ik yoga delen en ook jou laten ervaren wat yoga voor jou kan betekenen.

Mijn opleiding

Ik ben Saswitha gediplomeerd yogadocent https://saswithayogadocent.nl/ en ben gespecialiseerd in yoga voor verschillende doelgroepen: Yoga voor ouderen; voor jongeren; voor kinderen en voor mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Het volgen van deze specialisaties heeft mij nog meer doen beseffen dat in yoga plek is voor iedereen. Daarnaast heb ik me bekwaamd in Ayurvedische massage en Adem- en ademtherapie.

De opleiding bij Saswitha https://www.yoga-saswitha.nl/ wordt omschreven als een vierjarige opleiding, maar is feitelijk een traject voor het leven. Inzicht krijgen, jezelf ontdekken, de basis leggen, verdiepen en vooral ook leven in het nu, met alles wat er nu is. In de opleiding is veel aandacht voor het gedachtegoed van yoga, de werking van yoga, zowel geestelijk als fysiek. Boven alles echter is de opleiding het beoefenen van yoga zelf. Yoga is niet een kwestie van denken, maar juist een kwestie van doen.

Het diploma van Saswitha voldoet aan de eisen van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) https://www.yoganederland.nl/. Om aan de kwaliteitseisen verbonden aan het lidmaatschap van VYN te blijven voldoen volg ik jaarlijks bijscholing.